Un popor este caracterizat de tradițiile ce-l definesc. Timp de două zile, la Complexul etno-cultural VATRA dorim să creăm o punte de legătură dintre trecut și prezent și să reînviem mai multe obiceiuri, care riscă a fi date uitării.

Unele dintre cele mai frumoase ritualuri țin de căsătorie. Ne-am propus ca pe 9 și 10 noiembrie, să readucem la viață frumusețea vremurilor de odinioară prin Nunta la Țară (anii 1960-1980). La ce ne referim aici? Atunci, satele noatre vuiau de muzica fanfarelor de altădată, muzică autentică care este pe cale de dispariție. Noi vrem să o reînviem.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național „Eugen Ionesco”, care va teatraliza frumoasele obiceiuri ale Nunții de la Țară. O să încercăm să arătăm pe viu nunțile de cândva, izvorâte din regia dragostei față de neam, tradiție și cultură.

Nunta va fi exact ca în anii 1960-1980:  cu decor tradițional și cu muzica fanfarelor de altădată. Fiecare tradiție va fi respectată cu sfințenie – de la întâmpinatul oaspeților până la dezbrăcatul miresei. Iar cei prezenți la eveniment nu vor fi doar simpli spectatori, dar se vor bucura de frumoasa nuntă moldovenească alături de actori.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta:
tel: 079 55 11 33, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori